Rasfata-te in fiecare zi pentru a preveni depresia

Puteti sa va feriti de griji si probleme si sa va construiti un sentiment de siguranta interioara avand grija de voi in fiecare zi. Acceasi grija pe care o oferiti celor din jur incercati sa v-o oferiti si voua.Asta inseamna sa va alocati timp, si acest lucru este un bun punct de pornire.

Cand trecem printr-o perioada dificila sau atunci cand apar evenimente bruste si trebuie sa le faceti fata este important sa va oferiti timp si pentru voi, fara a va simti vinovati sau egoisti.

Ce puteti face pentru a preveni depresia:

Cititi ceva ce va face placere - prin intermediul romanelor patrundeti intr-o lume diferita si lucrul acesta va poate ridica moralul.

Acordati-va timp pentru desfatarea simturilor: folositi un parfum care va place; faceti o baie parfumata cu spuma sau uleiuri esentiale; mergeti la cosmetica; la masaj; cuibariti-va langa o persoana draga; imbratisati si lasati-va imbratisati.

Iesiti in natura: mergeti intr-un parc; pe marginea unui lac; la plaja; la munte; priviti copacii si florile; priviti natura.

Mergeti la film; ascultati muzica; dansati; oferiti-va ceva special; intr-o zi luati masa la restaurant; cumparati-va o haina noua; intalniti-va cu un prieten drag; sunati pe cineva cu care va face placere sa vorbiti, luati-va timp pentru a sta intr-o librarie ( mie imi place la Carturesti ) ; uitati-va la vitrinele magazinelor; jucati-va cu un animal de casa; gatiti ceva bun; luati-va o zi libera de la serviciu; luati micul dejun in pat; beti ceaiul sau cafeaua preferata.

Va astept sa imi spuneti ce va ajuta din toate aceste lucruri!