Despre acceptarea celuilalt

"Sufletul razbeste cand intalneste structuri mobile.Cu cat o structura este mai mobila,cu atat sufletul o strabate mai liber,transmitandu-si puterea.

Priveste-ti semenul in ochi,cu nevoia de a descoperi.Priveste cu caldura care te duce la descoperire.Suspenda o clipa mecanica fantazarii si a proiectiei psihice si spune:"Descopar ca tu esti astfel!"

Continua sa-l privesti cu nevoia de a descoperi:

Intuitia va intra in lucru.Empatia te va transpune in pielea celuilalt,vei trai o clipa viata altuia.Cauta intens aceasta clipa,mobilizeaza-te,lasa-te." Vasile Andru - Terapia destinului

        ***                                                                      ***                                                  ***

„Una dintre cele mai satisfÄcÄtoare experienÅ£e pe care o cunosc este sÄ mÄ uit la o persoanÄ în acelaÅi fel în care privesc un apus de soare. Când mÄ uit la apus … nu mÄ gândesc sÄ spun: portocaliul din colÅ£ul drept sÄ fie mai deschis, puneÅ£i mai mult roÅu la bazÄ Åi folosiÅ£i puÅ£in mai mult roz la culoarea norului … Nu încerc sÄ controlez apusul soarelui. Privesc cu veneraÅ£ie cum apune.” (Carl Rogers, A deveni o persoanÄ)