Situatii in care este indicat sa-ti pui relatia sub semnul intrebarii

Situatii in care este indicat sa-ti pui relatia sub semnul intrebarii

Cand este indicat sa iesim dintr-o relatie?

Fericirea conjugala se invata si se construieste, este un proces continuu in care invatam si construim. Constructia asta nu trebuie facuta cu orice pret, o facem atata timp cat ne pastram individualitatea, cat ne simtim in siguranta, cat simtim ca suntem importanti pentru celalalt, atunci cand ne simtim iubiti.
Nu exista cuplu care sa nu fi trecut prin moment dificile, doar ca sunt situatii cand nu se mai poate face nimic si singura solutie este despartirea.
Terapia de cuplu poate fi o solutie, cu conditia ca ambii parteneri sa isi doreasca sa participle la sedintele de terapie si sa fie dispusi sa priveasca adanc in ei.

 

Situatii in care este indicat sa iti pui relatia sub semnul intrebarii

 Atunci cand nu esti pe aceeasi lungime de unda cu partenerul/a, daca nu aveti nimic in comun, daca nici comunicarea nu duce nicaieri si daca nu mai simti nici o placere in a fi impreuna.


 Daca partenerul/a nu iti satisface nevoile in materie de dragoste si afectiune, daca iti respinge orice comportament de natura sexuala, daca nu exista nici respect, nici onestitate ( infidelitate repetata), daca nu mai exista suport moral.


 Daca ai impresia ca, de fapt, cuplul din care faci parte e un teritoriu devastat in care domnesc golul, izolarea, absenta, distanta.


 O relatie de cuplu care s-a transformat intr-un camp de batalie stapanit de ura, furie si jigniri,  in care are loc violenta la nivel fizic, psihic, sexual si financiar.


 Faci parte dintr-un cuplu in care te simti manipulat/a: fie ca e vorba de gelozie, de slabiciune (sunt un nimeni fara tine), de putere ( daca nu faci cum zic eu, te parasesc), de constrangere ( ai atata nevoie de mine, ca nu te-ai putea descurca singura) sau de vinovatie ( tu esti de vina pentru ca lucrurile nu merg bine intre noi).


Te afli intr-o relatie in care incerci sa te convingi neincetat ca : partenerul te iubeste chiar daca te trateaza cu raceala, e atat de bine ce se intampla uneori (foarte rar) intre voi doi, te certi cu partenerul/a pentru ca va iubiti prea mult, dragostea nu e totul in viata, celalalt nu e obisnuit sa-si arate emotiile. Toate acestea sunt rationamente care ne paralizeaza, ne fac sa ne pierdem increderea si stima de sine si in timp  ne imbolnavesc atat psihic cat si fizic.