Nu conteaza doar ce faci,ci si cum o faci

Intr-o zi Vantul,Ploaia si Soarele se intrebau cum ar putea convinge pe cineva sa faca altceva decat vrea sa faca.Uneori poate fi extrem de greu sa faci ceva ce nu vrei sa faci,ori sa faci lucruri care nu sunt de folos nici pentru tine,nici pentru altii.

- Hai sa facem un joc,spuse Soarele.Il vedeti pe pustiul ala care poarta jacheta?Ia sa vedem care din noi il convinge sa si-o dea jos.

- Lasati-ma pe mine sa incerc primul,spuse Vantul cu nerabdare.Dupa care,incepu sa sufle pe langa urechile baietandrului ,soptindu-i mai intai cu blandete:

- Da-ti jos geaca,te rog,da-ti-o jos !

Cum baiatul nu dadea semne ca ar vrea sa se dezbrace

- Da-ti jos geaca aia ! Hai ,odata !

Baiatul se infasura si mai strans in geaca sa,tinand-o strans pe corp.

- Ei,acum e randul meu,zise Ploaia.E clar ca lumina zilei ca n-si sa reusesti in veci cu baiatul acesta.Degeaba urli la el,pentru ca,pe masura ce te inversunezi,o sa-si stranga si mai tare jacheta pe trup.

Ploaia incepu sa faca ce stia ea mai bine.Incepu sa picure maruntel,fosnind pe la urechile baiatului:

- Hai,da-ti jos geaca ! Da-o jos !

In loc s-o asculte baiatul isi trase gluga pestre cap si se incheie la fermoar.Necajita Ploaia n-avea de gand sa se dea batuta.Parea sa uite de sfatul pe care tocmai i-l daduse Vantului:

- Daca nu ia seama la mine o sa-l spal pana ii smulg geaca de pe piele!se rasti ploaia si dadu drumul urgiei.

Picaturile il plesneau pe baiat,dar baiatul parca nici nu auzea.Nu facea decat sa incerce sa-si acopere cat mai bine corpul cu jacheta.

- Ei,acum e randul meu,spuse Soarele pe un ton calm.

Fara sa scoata un cuvintel , incepu sa-si trimita razele spre baiat, uscandu-i hainele si trupul.Il invalui intr-o caldura placuta si ridica usor temperatura,dar fara sa o faca prea arzatoare.Pe masura ce Soarelecontinua sa-l mangaie cu razele sale,baiatul descheie fermoarul hainei.Cu grija Soarele mai ridica temperatura cu unu- doua grade,provocand o caldura placuta.In scurt timp baiatul isi dadu jos haina bucurandu-se de caldura placuta ce-l invaluia.

-101 povesti vindecatoare pentru copii si adolescenti

George W. Burns